arrow_drop_up arrow_drop_down

Lekdetectie

Hoogwaardige lekdetectie zonder hak- en breekwerk

Lekdetectie specialist

Lekdetectie specialist van Nederland

Heeft u een lekkage in de badkamer of komt het water uit het plafond en er is niks te zien. Wij helpen u en dit zonder onnodig hak- en breekwerk. Met onze diversen methodes sporen wij elke lekkage snel en vakkundig voor u op. Wij zijn de lekdetectie specialist van Nederland. Onze monteurs zijn dagelijks in de Randstad en omstreken aan het werk en zijn gedreven elke lekkage te vinden. Of het nou om een waterleiding, riolering, cv leiding of een daklekkage gaat, Lekkagesnelgevonden.nl vindt en lost op.

Speciaal apparatuur.

Om de lekkage snel te vinden en op te lossen.

Lost de lekkage voor u op.

Onze vakmannen kunnen lekkages opsporen & verhelpen.

Specialisten in lekdetectie.

Dankzij meer dan 10 jaar ervaring in lekkages.

Wij vinden de lekkage snel.

24 uur per dag, 7 dagen per week.

Gekeurde monteurs

Van loodgieters tot stukadoors en van elektriciens tot monteurs.

Altijd in de buurt.

Van Amsterdam tot en met Den Haag.
Lekdetectie apparaat

Wat is een lekdetectie?

Bij een lekdetectie wordt er door een specialist onderzocht waar het lek zich bevindt. Waar elk huis uniek is, is ook elke lek uniek. Een lekkage in de afvoer kan groter zijn dan het lijkt wanneer het probleem zich in de waterleidingen voordoet. Doordat de meeste lekkages zich voordoen op plekken die niet begaanbaar zijn, is het een lastige klus om een lekkage op te sporen. Dankzij onze hoogwaardige lekdetectie apparatuur weten onze vakmannen uw lek vaak snel te vinden. Met behulp van onze lekdetectie kan elke lekkage, zelfs de lekken die niet met het blote oog te zien zijn, getraceerd worden. Er kan vlot en accuraat worden gewerkt, meestal zonder voorafgaande hak- en breekwerken.

Lekdetectie? Kies voor Lekkagesnelgevonden.nl

Een lekkage in huis of buitenshuis is ontzettend vervelend. Wordt het niet tijdig ontdekt en opgelost dan kan het grote schade met zich meebrengen. Schade wat duizenden soms tienduizenden euro’s aan kosten met zich mee kan brengen. Het is daarom essentieel om een lekdetectie uit te laten voeren bij verdenking van een lek. De kosten voor een lekdetectie onderzoek zijn €350. Dit is snel terugverdiend als u bedenkt hoeveel schade u hiermee kunt voorkomen. Wij verzorgen een hoogwaardige lekdetectie in de gehele Randstad. Uit een lekdetectie kunnen we vervolgens samen een plan van aanpak maken om uw lekkage te verhelpen.

Lekdetectie ervaringen

“Ik had een storing aan mijn CV ketel. Lekkagesnelgevonden.nl gebeld en die nam snel op. Gelukkig, want het was net iets boven het vriespunt. Nog dezelfde dag stond er een monteur voor mijn deur in Roelofarendsveen. De loodgieter had het probleem binnen 15 minuten had opgelost. De brander was doorgebrand.”

Ervaring lekdetectie peter overdevest

Peter Overdevest – Roelofarendsveen

“Erg efficiënt binnen een uur aanwezig. Werkt heel schoon. Prima dus! Ik hoop jullie niet vaak nodig te hebben, maar indien nodig kom ik zeker bij jullie terug.”

Ervaring lekdetectie maroesja kuut

Maroesja Kuut - Hillegom

Lekdetectie methoden

Druktest

Druktest

Bij leidingen zoals de waterleiding, gasleiding en in de CV-ketel wordt gewerkt met drukverschillen. Door de leiding onder druk te zetten met water, gas of lucht kunnen lekkages accuraat worden opgespoord.

Endoscopie methode

Op sommige plekken kun je als loodgieter zeer moeilijk komen, met endoscopie is het mogelijk een compacte camera via een speciale draad door de buizen te leiden om zo het lek op te sporen.

Kleurstoftest

Kleurstoftest

Lekkages opsporen met kleurstoffen is een populaire methode bij leidingen die niet onder druk staan. Er wordt met verschillende kleuren gewerkt om zo precies de locatie van het lek te bepalen.

Lokalisator leidingen

Lokalisator

Het is niet altijd duidelijk waar de leidingen zich precies bevinden. Door een leiding lokalisator te gebruiken kan de ligging van een leiding in kaart worden gebracht. Deze techniek is met name voor leidingen buitenshuis onder de grond erg praktisch.

Rookproef

Rookproef

Bij leidingen waar geen druk op staat kan een rookproef uitkomst bieden. Een speciale rookgenerator (niet de loodgieter met een sigaret dus) kan rook door de leidingen blazen waarmee lekkages zichtbaar worden.

Thermografie methode

Met een speciale camera kunnen verschillen in temperatuur gevisualiseerd worden. Zo kunnen lekkages in bijvoorbeeld de vloerverwarming, de CV-installatie en in waterleidingen opgespoord worden.

Traceer gas methode

Traceer gas methope

De manier van lekdetectie is erg behulpzaam in situaties waarin er een drukverlies is opgetreden vanwege een lekkage in de leidingen. Dit traceergas is met specifieke apparatuur te lokaliseren in de leidingen.

Ultrasoon methode

Ultrasoon methode

Wanneer de leidingen voorzien zijn van een mantelbuis is het mogelijk om akoestisch onderzoek uit te voeren. Op basis van geluidsgolven en een speciale microfoon kan bepaald worden waar het lek zich bevindt.

Vochtmeting

Lekkages en vocht gaan vaak samen, door een vochtmeting uit te voeren kunnen lekkages doeltreffend worden opgespoord. Het is vaak ook mogelijk om de omvang van de schade nauwkeurig te bepalen met een vochtmeting.

Gespecialiseerd in alle soorten lekkages

Daklekkage

Ziet u dat er waterdruppels van buitenaf op een bepaalde plek in uw huis binnendringen, vindt u af en toe een plasje in de vensterbank of lekt uw plafond? Dan kan het zijn dat er een daklekkage in uw huis aan de orde is. Helemaal als er na verloop van tijd bruine of grijsachtige ringvormige vlekken te zien zijn in het plafond. Met onze lekdetectie weten wij snel het lek in uw dak te traceren en (waar gewenst) te verhelpen.

Waterleiding lek

Een lek in de waterleiding wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een verstopping. Niet alleen is dit ontzettend vervelend, want het kan een heel huishouden ontregelen. Ook kan het veel schade veroorzaken doordat het lek pas laat ontdekt wordt. Een lekdetectie is in dat geval sterk aan te raden zodat (verdere) schade wordt voorkomen en daarmee eventuele ho

Verwarmingsleiding lek

Maakt u CV-ketel veel geluid, verneemt u tikkende leidingen of wordt het minder snel of niet meer warm in huis? In dit soort gevallen kan het zijn dat een verwarmingsleiding lekt bij u in huis. In dat soort gevallen is het zaak om de lekkage zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen. Met behulp van onze lekdetectie doen wij dit voor u in een handomdraai.

Bel ons nu voor een afspraak

Wanneer kunnen wij langs komen

Wij proberen altijd zo snel mogelijk op locatie te komen. Gelukkig hebben wij een sterk team van vakmannen, waardoor de kans groot is dat er een vakman in de buurt is. Indien u wilt dat wij op afspraak komen, is dat uiteraard geen probleem.

Lekdetectie kosten

Lekkagesnelgevonden.nl werkt met één tarief. De lekdetectie kosten bedragen €350,-. Nadien kunt u uiteraard zelf bepalen of u de lekkage wel of niet door onze vakmannen wil laten verhelpen. Het verhelpen van de lekkage (op afspraak) kan voor €55 per uur. Voor kleine reparaties kunnen wij u direct op locatie een indicatie van de kosten geven. Voor grotere, meer complexe reparaties ontvangt u een offerte op maat.